7 Ocak 2012 Cumartesi

3 kuruşa 5 köfte


İnsanoğlu ve kolaya kaçma hastalığı. Sen ben en iyisiyiz, hepimizin derdi en büyük, her şeyin en iyisi bize layık. "Aynada kendimi görmeliyim ah ben cinayet sebebiyim" egosu. En özgüvensiz insan bile "Ye ulan Hıdır bulup bulacağın budur" u yakıştırmaz. Buraya dikkatinizi celbetmek isterim. Sorum sana sayın okuyucu, fonda "peki peki anladık" çaladursun, ne kadarı gerçek şu an aynaya baktığında. Evet egolarımız ve hayallerimiz bizi farklı kılan. Götünüzün yerini bilin değil deyişim. "Armut piş ağzıma düş" demek isteyişim. Hayatın her yerinde hayallerinin ucunda bile değilsin, herkes gibi. Hayallerini gerçekleştirmek ister misin? Ki bu sorunun genel yanıtı "evet" olacak. Şu an kendin cevapladığın gibi. Peki sayın okuyucu bugün hayallerin için ne yaptın, ya da dün, geçen sene, 10 sene önce. Tamam gaz yok, yarın kalkıp hayallerinin peşinde koşma. Koşmazsın da, ben de koşmam. Bu bir kişisel gelişim yazısı değil. Okuduğunda bambaşka bir adam olmayacaksın. Farkındalık dileğim.

Şimdi hayatı bölelim sınıflayalım kabadan mesela.

1-İş/okul hayatın... Her şey küçükken hayalini kurduğun okula gidememenle başladı. Bugüne kadar kimse astronot olamadı mesela. Ama iyi bölüm lan telkinlerinle para mara kazanırızla okundun senelerce, okuyan da vardır hala hatta... Nooldun mühendis, mimar falan. Mezun oldun, iş beğenmedin. Zaman geçti, çalışalım lan diye bir yere girdin, iyi güzel. Biraz para gördün, neşen de geldi. Belki biraz kenara attın, hatta ufak bir araba bile aldın belki de. İyisin kredin var, kredi kartın ödüyorsun paşa paşa. Sonra...dönüyorum senin için paragraf başına sayın okuyucu, neredesin şu anda, olduk mu astronot?

2-Aşk hayatın... Sen ilk kez lisede aşık oldun deli gibi, herkes gibi silleni de yedin güzelinden. Sonra ilişkiler yaşadın, belki de fazlaca. Ne bir daha mı aşık oldun. O da olur. Belki de peşinde ziyan oldun. Bir de oradan bir sille. Hey mis gibisin işte. Arkadaşlara sordun birilerini ayarlasın diye yaş Kemalle birlikteydi. E evlen bari sayın okuyucu bu saatten sonra kim uğraşacak değil mi? Aşk meşk falan. Oysa seni ne doktorlar ne mühendisler istedi. Hatta sana yakışan Angelina Jolie/Brad Pitt falandı. Allah'tan evlendiler de beklemedin boşuna. Yine paragraf başına döndürme sayın okuyucu. Nasıl durumlar?

3-Sağlık hayatı...pek bir rahatsızlığın yok ama boğazdan biraz kesmen gerek galiba. Spora havuza falan yazılacaksın hatta. Lazım tabii ev yapım baklavalar karnında. Aslında yediklerine de dikkat ediyorsun ama neden oldu böyle sayın okuyucu.


Sen bu hallere düşecek adam mıydın sayın okuyucu. Ama büyük ihtimalle bunların çoğu sende yok zaten salla. Sevgiler Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder